Kennismakingsworkshop 'De Straat' 22 en 23 maart

Bekijk de foto's. Hoe maak je eigenlijk een goede straat? Wat is de relatie tussen gebouwen en de straat? Kun je een straat ontwerpen in de Rotterdamse havens waar je aan kan wonen in een industriële atmosfeer? Hoe ga je om met de grootstedelijke schaal en het landschap van haven en water? De kennismakingsworkshop ‘De Straat’ gaat over het gebied waar architectuur en stedenbouw elkaar ontmoeten. De opgave speelt zich af in de Vierhaven van Rotterdam. Gemeentewerken Rotterdam is momenteel bezig met de herontwikkeling van de Vierhaven, van voormalig haven- en industriegebied naar woongebied. We gaan een straat ontwerpen die de nieuwe woonblokken en –torens aan elkaar verbindt.

 

Voor wie?
Wil je architect of stedenbouwkundige worden? Twijfel je nog tussen de Academie van Bouwkunst of de TU? Tijdens de kennismakingsworkshop ‘De Straat’ krijg je dé mogelijkheid om in 2 dagen intensief kennis te maken met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

 

Opgave
Samen met andere geïnteresseerden en Academiestudenten werk je aan het ontwerp van een straat. Het eindresultaat is een maquette in een schaal van 1:100. De resultaten worden door elke groep gepresenteerd in een Pecha Kucha. Tijdens de workshop is er natuurlijk voldoende tijd om de studenten en de stafleden aan de tand te voelen over het studeren aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

 

Aanmelden
We hebben 30 aanmeldingen en daarmee zit de workshop vol! Geinteresseerde kunnen zich nog aanmelden door een mail te sturen naar info@ravb.nl en komen dan automatisch op de reservelijst. De workshop is twee hele dagen, op donderdag 22 en vrijdag 23 maart, met o.a*.
• Workshop ontwerpen
• Een lezing over ‘de straat’ en ‘de stadsontwikkeling in Rotterdam’
• Workshop speed foamen

*deelname aan de kennismakingsworkshop is gratis

 

Vragen
Heb je vragen over de workshop neem dan contact op met het studiesecretariaat

Afbeelding: