menu sluiten
zoek terug
terug

Jaaropening 2024/2025

Het academiejaar is van start! Afgelopen donderdag en vrijdag opende het eerste semester met een onderwijsmarkt waar docenten uit het werkveld het onderwijsprogramma pitchten aan studenten. Na ruimte voor vragen en een reflectiebijeenkomst kozen studenten hun theorie- en ontwerponderwijs voor dit semester.

Vervolgens gingen studenten onze buurt in. In samenwerking met Fokka Deelen van Studio Powerboat maakten we kennis met buurtbewoners en ondernemers van Coolhaven en Delfshaven. Zo leerden we over de spanningen tussen zorginstellingen en bewoners in de wijk van
Nicole Van Dijk, van Wijkcollectie, beklommen we de toren van het nieuwe woongebouw Babel, het dak van Little C en de trap van Lloyd Yard waar we in gesprek gingen met bewoners, maakten we kennis met animatiestudio Tinsel en hun film over afval(ligen) in Het Batavierhuis, zagen we de groeiende verschillen tussen bewoners, kwamen we tot rust in groene Schat van Schoonderloo en dansten we bij onze buren Grounds het jaar 24/25 in. 

Deze week starten alle ontwerpstudio’s en colleges. In de komende weken zijn er openbare lezingen van o.a Ro&Ad en Plan Común, verder kijken we uit naar het Architectuur Film Festival Rotterdam, het Stadsmakerscongres en RAVB WERK, Afstudeertentoonstelling en de tentoonstelling Studenten Maaskantprijs.

Beelden Jaaropening 2024.2025

 

Bezoek aan bewoners van de Toren van Babel, Loods Balie, Coolhaven, Rotterdam